Başkan Aydın; Cumhuriyetimizin 94. Yılı,, Güreş/Fransa’da; Taha, Rıza, Metehan, Yasemin, Evin,Soner, Atakan’ la,, Belediyelerle Güreş/ Sponsorluk,, ASKİ/Gökçek ve Taha-Rıza/ Minnettarlık(Ha keza İBB ve Bursa B. Beld. Başk/Güreş,, BALKAN

Başkan Aydın; Cumhuriyetimizin 94. Yılı,, Güreş/Fransa’da; Taha, Rıza, Metehan, Yasemin, Soner, Atakan’ la,, Belediyelerle Güreş/ Sponsorluk,, ASKİ/Gökçek ve Taha-Rıza/ Minnettarlık(Ha keza İBB ve Bursa B. Beld. Başk/Güreş,, BALKAN…..www.guresiyorum.com
1-Başk. Aydın; Bu yıl Cumhuriyetimizin 94’inci yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.
2.Başkan Aydın bu sene katıldıkları şampiyonalarda kırılması güç rekorların altına imza attıklarını belirterek “
3.Musa Aydın belediyelerle yaptıkları anlaşmalar sayesinde yaptıkları organizasyonlarda federasyon bütçesine dokunmadıklarını söyledi.
4.Musa Aydın: “Balkan Şampiyonası’na Eski Değerini Kazandırmak İstiyoruz”
Taha Akgül Eğitimde de Zirveyi Hedefliyor – Kocaeli
5.T.Akgül-R.Kayaalp; Yıllarca Türk güreşinin en büyük destekçisi olan sadece aktif sporculara değil sporu bırakmış güreşçi kardeşlerimize iş imkanı sağlayan Türk sporunun Olimpiyatlardaki başarasında en çok rol oynayan bizlerde hakkı çok olan Başkanımız Melih Gökçek’e emeklerinden dolayı bütün güreşçiler olarak her zaman dua edeceğiz Allah razı olsun…

Rıza Kayaalp, “Güreşte başarılı olduk. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye

Güreşçi Yasemin Adar’ın dünya şampiyonluğuna uzanan öyküsü

BİR DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU BÖYLE GELDİ Metehan Başar,

Hayatı tuş eden cevher “Evin Demirhan”

Siirtli güreşçi bir kızın kalabalık ailesine bakmak, kendine bir gelecek yaratmak için başladığı güreş serüveni Dünya Güreş Şampiyonası’na kadar uzandı.

Benzersiz bir büyüme hikayesi. O yalnızlığın, tedirginliğin, arayışın, hayallerin içindeki bir kızın, Evin’in varolma hikayesi. Kalabalık bir ailede, maddi yokluklara, manevi baskılara rağmen, “her şeye rağmen” var olmanın hikayesi. Antrenmanlar, kamplar, turnuvalar, yengiler, yenilgiler… Kahkahalar ve gözyaşları. Sokaklarında tek başına dolaşamadığı bir şehirde, abilerinin bile bir meslek olarak sürdürmesine karşı çıktığı bir spor dalında Avrupa Şampiyonluğuna ulaşan Evin Demirhan’ın “gerçekliği” kendi hayat duruşlarımızı bir kez daha gözden geçirmesine neden olacak güçte. Evin Demirhan, Türkiye’ye güreş tarihinde ilk kez yıldız bayanlarda Avrupa Şampiyonluğu ve dünya üçüncülüğü kazandırdı.

 

Evin, 15 yaşında arkadaşlarının yönlendirmesi ile güreşe başladı. Evi spor salonuna çok yakın olduğundan sık sık salona gidebiliyordu. Bir ay boyunca o zamanki antrenörü Selman Mülayim ile çalışma fırsatı oldu. Evin’in yeteneklerini fark eden antrenörü; devam etmesini ve daha iyi yerlere gelmesi için ilerlemesini söyledi. Katıldığı ilk turnuvada 34 kiloda Türkiye şampiyonu oldu. Aynı sene yıldızlarda da üçüncülüğü elde etti. Bu başarılı sonuçların ardından kamplara davet edildi.

Güreşle uğraştığını ilk yılda Yıldızlar Türkiye Şampiyonu, 2010 yılında Avrupa Şampiyonu, 23-28 Ağustos arasında yapılan 2011 Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonası’nda 3’üncü olarak hem Avrupa şampiyonluğu hem de dünya üçüncülüğü ile ”yıldızlar” kategorisinde Türkiye’ye bir ilk yaşattı.

2010’da Avrupa şampiyonluğundan sonra kulübü maaş bağladı. Abisi o zamanlar üniversitede okuyordu. Burs da alamamıştı. Bu yüzden aldığı maaşı ona gönderiyordu. Onun eğitimine yardımcı oluyordu. Sadece abisine değil ailenin geçimine yardımcı olmak için güreşti. Sokaklarında dolaşmaktan korktuğu şehirde, her gün pes etmeden antreman yaptı.

A Milli Bayan Güreş Takımı sporcusu Evin Demirhan’ın elde ettiği başarılar,  diğer gençlere umut ışığı oldu. Başta Evin’e karşı çıkan ailesi zamanla onu desteklemeye başladı. Uluslararası arenada elde ettiği başarılar, kız kardeşi ve kuzeninde merak uyandırdı. Evin, kardeşi Zehra ve kuzeni Bedriye Aksu’nun güreşe başlamasında örnek oldu.

Yıldızlar ve gençlerde ikişer dünya ve Avrupa üçüncülüğü bulunan Evin Demirhan’ın, kardeşinin ve kuzeninin çok yetenekli sporcular olduğunu söylüyor. Kardeş Zehra Demirhan ilk senesinde Türkiye şampiyonu oldu. Demirhan, Zehra’nın kendisinden çok daha yetenekli bir sporcu olduğunu ifade ederek, “Hocalarım, Zehra’nın benden daha iyi dereceler elde edeceğine inandıklarını söylüyorlar. Bu da bir abla olarak beni oldukça gururlandırıyor. Antrenman dışında da kardeşim ve kuzenimle benim eski maçlarımı izliyoruz. Teknik ve taktik açıdan onlara yardımcı oluyorum”. Kardeşi ve kuzeninin örnek aldığı Evin, zorluklara rağmen başarılarla dolu hayatıyla herkese umut oluyor.

2017 Dünya Güreş Şampiyonası’nda kadınlar 48 kiloda mücadele eden milli sporcu Evin Demirhan, bronz madalya kazandı. Başarmak için olan azmi ve hayatı tuş edişi gençlerimizin gelecek için umut etmelerini hatırlatıyor. Bütün zorluklara karşı Evin adının hakkını veriyor. İçindeki cevheri bütün dünyaya gösteriyor.

 

Atakan Yüksel dünya üçüncüsü oldu!
Dünya Güreş Şampiyonası’nda Soner Demirtaş bronz madalya aldı

BAŞKAN MUSA AYDIN CUMHURİYETİMİZİN 94.YILINI KUTLADI
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın Cumhuriyetimizin 94.kuruluş yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Başkan Aydın’ın mesajı şu şekilde;
“ Bu yıl Cumhuriyetimizin 94’inci yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. Milli egemenliğe dayanan, gücünü halktan alan, Cumhuriyetimiz, Ulu Önder Atatürk’ün önderliğinde üstün bir gayret ve eşsiz bir zaferle kurulmuştur. Kazanılan kurtuluş savaşı destanının ardından kurulan Cumhuriyetimiz; kararlılığın, fedakârlığın, birlik, beraberliğin ve egemenliğin sembolü olmuştur. Cumhuriyetin ilanı milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından birisidir. Cumhuriyet; Milletimizin birlik ve bütünlüğünden, bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz verilmeyeceğinin en önemli ifadesi ve ispatıdır. Bizlere düşense bugünlere nasıl gelindiğini asla unutmayarak, her bakımdan daha güçlü, daha müreffeh, daha mutlu ve daha gelişmiş bir Türkiye hedefine ulaşmak için var gücümüzle, çalışmalarımızı sürdürmektir. 15 Temmuz ihaneti karşısında, milletimizin 250 şehit ve 2 bin 193 gazi pahasına gösterdiği şanlı direniş, işte bu ruhun ifadesidir. O gece de tıpkı kurtuluş savaşında ki gibi tüm vatandaşlarımız iradelerine, değerlerine, Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmışlardır. Böyle kahraman bir milletin mensubu olmaktan ne kadar gurur duysak azdır.
Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 94. yıl dönümünü yürekten kutluyorum. Bu ülke için için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde aydınlık yarınlara emin adımlarla ulaşmamızı yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Rıza KAYAALP
çalışıyoruz. Başarı çok çalışarak oluyor. Allah’a şükür 11 yıldır Avrupa ve dünya şampiyonalarında ülkeme gereken başarıyı kazandırıyorum” dedi.
Spor kariyerinde Avrupa ve dünya birinciliklerinin ardından olimpiyat şampiyonluğunu elde eden milli güreşçi Taha Akgül, başarıyla sürdürdüğü eğitim hayatında da akademinin zirvesine çıkmayı hedefliyor.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Balkan Şampiyonası’na eski değerini kazandırmak istediklerini söyledi.
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Balkan Şampiyonası’na eski değerini kazandırmak istediklerini söyledi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Bursa’nın İznik ilçesinde devam eden Balkan Güreş şampiyonası hakkında açıklamalarda bulundu. TRT Spor’da katıldığı programda konuşan Başkan Aydın, Balkan şampiyonasının önceki yıllarda çok önemli bir organizasyon olduğunu belirterek, “Balkan Şampiyonası daha önce Avrupa ve Dünya şampiyonalarıyla eşdeğer bir şampiyonaydı. En son 1991 yılında Sırbistan’da yapıldı. Ama daha sonra maalesef önemini yitirdi ve yapılmadı. Biz Uluslararası Güreş Birliği yetkilileriyle görüşerek 2015 yılından itibaren bu organizasyonu yeniden yapmaya başladık. ve şimdiki amacımız bu organizasyona eski değerini kazandırmak. Ayrıca bu tip organizasyonların ülkemizde yapılması ülke tanıtımı açısından ve Balkan ülkelerinin kaynaşması açısından da büyük önem taşıyor” dedi.

Ülkemizde yapılacak organizasyonların önemine değinen Musa Aydın, “Önümüzdeki yıl U23 AvrupaŞampiyonası’nın ve 2019 Dünya Şampiyonası’nın ülkemizde olması için var gücümüzle çalışıyoruz. Eğer bu şampiyonaları ülkemize alırsak olimpiyat vizesi almamız çok daha kolay olacak. Çünkü asıl hedefimiz 2020 Tokyo Olimpiyatları. Daha önceki olimpiyatlarda 5 madalya alarak en başarılı branş olduk. Bu kez bu başarılarımızı hem serbest hem grekoromen hem de kadınlarda artırarak devam etmek istiyoruz” şeklinde konuştu. – İSTANBUL

Taha AKGÜL
ŞAHİN OKTAY – Spor kariyerinde Avrupa ve dünya birinciliklerinin ardından olimpiyat şampiyonluğunu elde eden milli güreşçi Taha Akgül, başarıyla sürdürdüğü eğitim hayatında da akademinin zirvesine çıkmayı hedefliyor.

Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu olarak güreşte tarih yazan milli sporcu, ikinci senesinde olduğu lisans üstü eğitimini tamamladıktan sonra doktora eğitimine başlamayı hedefliyor. Akademik alanda da başarı elde eden bir sporcu olmak isteyen Taha, aktif güreş kariyerini tamamladığında hem alaylı hem de mektepli bir yönetici olarak Türk sporuna hizmet etmenin hayalini kuruyor.

Milli güreşçi Taha, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim hayatında başarılı bir öğrenci olduğunu belirterek, 2008 yılındaki üniversiteye giriş sınavında Türkiye sıralamasında ilk 450’ye girdiğini söyledi.

“Hem mektepli hem alaylı bir sporcu olarak önemli hedeflerim”

Lisans eğitimini Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü’nde tamamladığını aktaran Akgül, olimpiyat madalyasını kazandıktan sonra akademik eğitimine devam etme kararı aldığını kaydetti.

Akgül, ALES’ten güzel bir puan alarak Cumhuriyet Üniversitesi’nde Spor Bilimlerinde yüksek lisansa başladığını anlatarak, “Şuan ikinci sınıf öğrencisiyim. İnşallah yüksek lisans bittikten sonra geriye sadece yabancı dil kalıyor. Onu da P&G Türkiye’nin desteğiyle kamplara İngilizce hocası gelecek ve bana günlük İngilizce eğitimi verecek ve bu konuyu da böyle tamamlayacağız.” diye konuştu.

Başarılı sporcuların ileride spora yön vermesi gerektiğini vurgulayan Akgül, şöyle devam etti:

“Çünkü biz sporun içerisinden gelen, küçüklükten beri sporun içerisinde olan, zorluklarını ve başarıya giden yolda neler yapılması gerektiğini iyi bilen insanlarız. İleride hem mektepli hem alaylı olmuş olacağız. Olimpiyat şampiyonu bir sporcuyum, yüksek lisansı da tamamlayıp, akademik kariyerle beraber inşallah belli bir yaşa geldikten sonra sadece güreşte değil Spor Bakanlığında veya başka bir yerde yönetici olarak spora yön veren insanlardan olmak istiyorum. Ülkemizde çok fazla genç nüfus var. Avrupa’nın en fazla genç nüfusuna sahibiz. Bu nüfusu işlemek lazım, spora yapılan yatırımı doğru kullanmak lazım. Bu anlamda hem mektepli hem alaylı bir sporcu olarak önemli hedeflerim var. Bunu akademik kariyerle birlikte yürüteceğim inşallah.”

“Neden olimpiyat şampiyonu profesör olmasın”

Milli sporcu Taha, yüksek lisansı bitirdikten sonra akademik kariyer hedeflediğine işaret ederek, “İlerleyen yaşlarda neden bir olimpiyat şampiyonu profesör olmasın. Ben bunu başarmak ve tarihe geçmek istiyorum. ‘Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu Prof. Dr. Taha Akgül’, bunu dedirtebilmek çok önemli.” ifadelerini kullandı.

Olimpiyat şampiyonu olduktan sonra eğitime daha fazla ağırlık vermeye başladığını dile getiren Akgül, şunları kaydetti:

“Kamplardan arta kalan zamanlarımı üniversitede geçiriyorum. Üst düzey sporcular için hem eğitime hem de kendi yaptığı spora zaman ayırabilmek kolay değil ama imkansız da değil. Bunu başarabilmek için biraz iradeli olmak lazım. İstemekle alakalı, insanoğlu isterse her şeyi başarabilir. Antrenmanlardan arta kalan zamanlarda dersini çalışabilir, çünkü biz gece gündüz antrenman yapmıyoruz. Özel hayatlarından fedakarlık yaparlarsa istedikleri işte kesinlikle başarılı olurlar, ben bunu her yerde söylüyorum.

Rıza Kayaalp, “Güreşte başarılı olduk.
Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Başarı çok çalışarak oluyor. Allah’a şükür 11 yıldır Avrupa ve dünya şampiyonalarında ülkeme gereken başarıyı kazandırıyorum” dedi.

Güreşçi Yasemin Adar’ın dünya şampiyonluğuna uzanan öyküsü (Yasemin Adar kimdir?)
Kadın güreşinde Türkiye’ye ilk dünya şampiyonluğunu kazandıran 25 yaşındaki Yasemin Adar’ın öyküsü, Balıkesir’in Çiçekpınar köyünde başladı. Annesini kanserden kaybetmesi, onu daha da hırslandırdı. İşte Yasemin’in Çiçekpınar köyünden dünya şampiyonluğuna uzanan öyküsü…

Çiçekpınar köyü Balıkesir’e 15 kilometre uzaklıkta. Bu köyde oturan Adar Ailesi’nin iki kızı olur. Naim-Ayşegül Adar çifti ilk doğan kızlarına ailenin büyüklerinden birinin adını verir: Fatma. 5 yıl sonra doğan ikinci kızlarına ise Yasemin adını koyarlar. Köyün adı Çiçekpınar ya, kızlarının adının da bir çiçek ismi olmasını isterler.

Baba Naim Adar iki kızının da okumasını çok ister. Bu yüzden karısını, kızlarını yanına alır, köyü terk eder ve Balıkesir şehir merkezine yerleşir. Naim Adar bir fırında çalışarak iki kızını okutmaya başlar. Kazandığı para azdır ama onu en mutlu eden şey iki kızının da okulda başarılı olmasıdır.
YETENEĞİ KISA SÜREDE KEŞFEDİLİR

Yasemin hep atletik yapılı bir kızdır. Bunu okuldaki öğretmenleri de fark eder ve Yasemin’i spor yapmaya teşvik eder. Yasemin lisedeyken 17 yaşında atletizm takımına girer. Spora gülle atma dalıyla başlar. Ancak zamanla görülür ki Yasemin’in yetenekleri farklıdır. Yasemin güreşe meraklıdır, yeteneği o alandadır. Avrpa Şampiyonu güreşçi Aslan Seyhanlı’nın ve güreş antrenörü Kemal Kurt’un teşvikiyle güreşmeye başlar. Kısa sürede yetenğini gösterir. Balıkesir Belediyesi Gençlik Merkezi’nde güreş antrenmanlarına devam eder. Bu sırada liseyi bitirir ve Balıkesir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu’nu kazanır.
PEŞ PEŞE ŞAMPİYONLUKLAR GELİYOR

Öğrenciliği devam ederken de güreşte başarı üstüne başarı elde eder. Önce Türkiye şampiyonu olur. İlk uluslararası başarısı 2013’te Mersin’de yapılan Akdeniz Oyunları’nda gelir. 72 kiloda altın madalya kazanır. O yıllarda üniversiteyi bitirir, Niğde’ye Beden Eğitimi Öğretmeni olarak atanır. Bir yandan da Edirne Trakya Birlik Spor Kulübü’nde güreş kariyerini sürdürür.

ANNE ACISI

Tam o yıllarda Yasemin büyük bir acı yaşar. Eylül 2014’te annesi Ayşegül Adar’ı beyin kanserinden kaybeder. Annesi öldükten 1 hafta sonra Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Dünya Güreş Şampiyonası’nda mindere çıkar. Morali bozuktur ama yinede dünya beşincisi olmayı başarır. Bu maç Yasemin için dönüm noktası olur. Artık sadece kendisi ve ülkesi için değil annesi için de güreşmeye karar verir.

Yasemin Adar’ın kanserden kaybettiği annesiyle ilgili sosal medya hesabından yaptığı ‘Keşke anneler ölümsüz olsa’ paylaşımı yürekleri dağladı. İşte Yasemin Adar’ın paylaştığı o mesaj: “Siz yanılıyorsunuz hocam, ölümsüzlük die birşey yok bu dünyada, yok ruhumuzda yaşıyor falan bunlar yalan şeyler elle tutulur gözle görülebilen bir şey arıyor insan en önemliside o ana şefkatini arıyor. Hani bunlar varmı? demek ki anneler ölümsiz değil…”

TARİH YAZMAYA BAŞLAR

Yasemin 2016’da daha büyük bir başarıya imza atar. Letonya’nın başkenti Riga’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanır. Yasemin tarih yazmıştır. Türkiye tarihinde ilk kez bir kadın güreşte Avrupa Şampiyonu olmuştur. Yasemin bu başarısını 2017 Mayıs’ta Sırbistan’ın Novi Sad kentindeki Avrupa Şampiyonası’nda bir kez daha tekrarlar. O artık ikinci kez Avrupa Şampiyonu’dur.

Yasemin dünya şampiyonu olma hedefini o gün koyar. Ve önceki gün Fransa’nın başkenti Paris’te Belaruslu rakibini 5-4 yenerek Türkiye tarihinin dünya şampiyonluğunu kazanan ilk kadın güreşçisi olur.
Metehan Başar
Bir Dünya Şampiyonu
BİR DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU BÖYLE GELDİ Metehan Başar, Denis Kudla’yı yenerken hem 2015 rövanşını aldı, hem de Dünya Şampiyonu oldu. Ama bunun bir başka öyküsü vardı. İşte Başar’ın öyküsü; Aladağ kampına gelen Baba Kemal Ba..

Metehan Başar
BİR DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU BÖYLE GELDİ
Metehan Başar, Denis Kudla’yı yenerken hem 2015 rövanşını aldı, hem de Dünya Şampiyonu oldu. Ama bunun bir başka öyküsü vardı. İşte Başar’ın öyküsü;
Aladağ kampına gelen Baba Kemal Başar’ın içine doğmuştu. Oğlum dedi, Bu kez şampiyon olacaksın. Seni havaalanında altın madalyanla birlikte karşılayacağım. Yarı finalden öncede antrenör Hakkı Başar da, Şampiyon sensin aslanım diyerek bu kez tamam dedi. Aladağ’da ise başta teknik direktör Salih Bora ve teknik heyet de Metehan’dan umutlu idi. Salih, Çok çalıştı. Büyük bir aksilik olmazsa şampiyon olacak. Ama yazmayın diye de not düşmüştü. Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ile eski Federasyon başkanı ve şimdiki Gençlik Spor Bakanı Dr.Osman Aşkın Bak da Mete ile konuşurlarken hissetmişlerdi O’nun şampiyonluğunu. Yani tüm planlar Aladağ’da yapıldı, Paris’te sona erdi. (Faik GÜRSES

Atakan Yüksel dünya üçüncüsü oldu!
Dünya Güreş Şampiyonası’ında grekoromen stil 66 kg’da İranlı rakibi Muhammed Hüseyin Elyasi’ye 2-1 üstünlük sağlayan Atakan Yüksel, dünya üçüncüsü oldu
Dünya Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 66 kiloda mücadele eden Atakan Yüksel, bronz madalya kazandı.
Fransa’nın başkenti Paris’te devam eden şampiyonada milli güreşçi, İranlı Mohammad Hossein Elyasi ile bronz madalya mücadelesi verdi.
Atakan, AccorHotels Arena’da yapılan müsabakada Elyasi’yi 2-1 yenerek dünya üçüncüsü oldu.
Dünya şampiyonalarında ilk derecesini elde eden milli güreşçi, madalya sevincini Türk bayrağıyla minderde tur atarak yaşadı.
Atakan Yüksel, ilk maçında Polonyalı Mateusz Lucjan Bernatek’e 2-1 yenilmesine rağmen rakibinin finale yükselmesiyle repesaj hakkı elde etmişti.
İki repesaj maçına çıkan Atakan, Çekya’dan Michal Novak ve Hırvatistan’dan Danijel Janecic’i mağlup etmişti.

BAKAN BAK’TAN MİLLİ GÜREŞÇİ ATAKAN YÜKSEL’E TEBRİK
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Dünya Güreş Şampiyonası’nda bronz madalya kazanan milli sporcu Atakan Yüksel’i kutladı.
Bakan Osman Aşkın Bak, Fransa’nın başkenti Paris’te devam eden organizasyonda grekoromen stil 66 kiloda üçüncü olan milli güreşçi için tebrik mesajı yayımladı.
Bakan Bak, kutlama mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 66 kiloda bronz madalya kazanan Atakan Yüksel kardeşimi kutluyorum. Dünya şampiyonalarında ilk derecesini elde eden milli güreşçimizin gelecekte daha büyük başarılar kazanacağına yürekten inanıyorum. Uluslararası arenada ay-yıldızlı bayrağımızın dalgalandırılmasında emeği geçenlere ülkem ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Devam eden Dünya Güreş Şampiyonası’nda mücadele edecek olan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.”

Soner Demirtaş
Dünya Güreş Şampiyonası’nda Soner Demirtaş bronz madalya aldı

Erkekler serbest stil 74 kiloda Soner Demirtaş, bronz madalyanın sahibi oldu – Milli güreşçi, dünya şampiyonalarındaki ilk madalyasını elde etti
Dünya Güreş Şampiyonası’nda erkekler serbest stil 74 kiloda mücadele eden Soner Demirtaş, bronz madalya kazandı.
Fransa’nın başkenti Paris’te devam eden şampiyonanın son gününde milli güreşçi, Azerbaycanlı Jabrayil Hasanov’la bronz madalya mücadelesi verdi.
İlk yarıda aldığı puanlarla minderden 5-0 galip ayrılan Soner, dünya üçüncüsü oldu.
Azerbaycanlı rakibi karşısında rahat bir galibiyet elde eden milli sporcu, dünya şampiyonalarındaki ilk madalyasını elde etti.
Soner Demirtaş, son iki Avrupa Şampiyonası’nda birincilik kürsüsüne çıkma başarısı göstermişti.
Paris’te ilk maçında Moldovalı Evgheni Nedealco’yu 12-2, çeyrek finalde de İspanyol Taimuraz Friev Naskidaeva’yı 10-0 sayı tuşuyla yenen milli güreşçi, yarı finalde Rus Khetik Tsabolov’a mağlup olmuştu.

GÜREŞ FEDERASYONU BAŞKANI MUSA AYDIN TRT SPOR’A AÇIKLAMALARDA BULUNDU
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın Bursa’nın İznik ilçesinde devam eden Balkan Güreş şampiyonası hakkında TRT Spor’a açıklamalarda bulundu. Başkan Aydın Balkan şampiyonasının önceki yıllarda çok önemli bir organizasyon olduğunu belirterek “Balkan şampiyonası daha önce Avrupa ve Dünya şampiyonalarıyla eşdeğer bir şampiyonaydı. En son 1991 yılında Sırbistan’da yapıldı. Ama daha sonra maalesef önemini yitirdi ve yapılmadı. Biz Uluslararası Güreş Birliği yetkilileriyle görüşerek 2015 yılından itibaren bu organizasyonu yeniden yapmaya başladık. Ve şimdiki amacımız bu organizasyona eski değerini kazandırmak. Ayrıca bu tip organizasyonların ülkemizde yapılması ülke tanıtımı açısından ve Balkan ülkelerinin kaynaşması açısından da büyük önem taşıyor.
Başkan Aydın bu sene katıldıkları şampiyonalarda kırılması güç rekorların altına imza attıklarını belirterek “Bu sene Sırbistanda’ki Avrupa şampiyonasında büyük başarılar elde ettik. Ardından Dünya Şampiyonasında da büyük başarılar kazandık. Federasyonumuz neredeyse 50 yıllık rekorları kırıyor.” Dedi. Ülkemizde yapılacak organizasyonların önemine de değinen Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın “ Önümüzdeki yıl U 23 Avrupa şampiyonasının ve 2019 Dünya şampiyonasının Ülkemizde olması için var gücümüzle çalışıyoruz. Eğer bu şampiyonaları ülkemize alırsak olimpiyat vizesi almamız çok daha kolay olacak. Çünkü asıl hedefimiz 2020 Tokyo olimpiyatları. Daha önceki olimpiyatlarda 5 madalya alarak en başarılı branş olduk. Bu kez bu başarılarımızı hem Serbest hem Grekoromen hem de kadınlarda artırarak devam etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

MUSA AYDIN’DAN MÜKEMMEL PROJE
Türkiye Güreş Federasyonu Musa Aydın hayata geçirdiği Sponsorluk anlaşmalarıyla federasyonun kasasından para çıkmadan önemli şampiyonalar düzenlemeye başladı. Bugün TRT Kent Radyoda canlı olarak yayınlanan ve Murat Çimen’in sunduğu “Sporun Başkenti” programına katılan olarak İznik Belediyesi ile anlaştıklarını ve Balkan şampiyonasını onların sponsorluğunda yaptıklarını kaydeden başkan Musa Aydın bundan sonra Rize ve Adana’da yapacakları şampiyonalarını yine Sponsorluk yöntemiyle gerçekleştireceklerini söyledi. Aydın “Şu an birçok federasyon ekonomik olarak sıkıntı içerinde. Biz de devletimizin bize verdiği bütçeyi en iyi şekilde kullanmak zorundayız. Bu doğrultuda belediyelerden Ata sporumuz olan güreşe destek olmalarını istiyoruz. ” şeklinde konuştu.

Benzer Haberler

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberi Paylaş

spot_img

Son Haberler

Bülten

Güncel kalmak için abone olun

avrupa yakası escortbeşiktaş escortbeyoğlu escortnişantaşı escortetiler escortesenyurt bayan escortbeylikdüzü bayan escortavcılar bayan escortşirinevler escortataköy escort